ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

3rd Acheron Run

(2ος Ημιμαραθώνιος)

Ο Δήμος Πάργας  και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου/δυναμικού βάδην 21,2χλμ., 10.5χλμ., 5.5χλμ. και τους παιδικούς 450μ. & 700μ. που θα πραγματοποιηθούν στο Καναλάκι – Πρέβεζας, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, με την επωνυμία 3rd Acheron Run.

Ημερομηνία Αγώνα: Κυριακή 21/04/2024

Εκκίνηση: Κεντρική πλατεία Καναλακίου

Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Καναλακίου

Χάρτες και υψομετρικά διαδρομών: Για να δείτε τους χάρτες και τα υψομετρικά των διαδρομών 5.5χλμ και 10.5χλμ. πατήστε ΕΔΩ για τη διαδρομή των 21.2χλμ. πατήστε ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

08:30: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική πλατεία Καναλακίου για παράδοση αγωνιστικού πακέτου (αριθμός, t-shirt και chip χρονομέτρησης).

10:00: Εκκίνηση δρόμου 21.2χλμ.

10:50: Εκκίνηση δρόμου 10.5χλμ και 5.5 χλμ.

11:00: Εκκίνηση δρόμου 700μ.

11:03: Εκκίνηση δρόμου 450μ.

12:30: Λήξη τερματισμού 5.5χλμ. και 10.5χλμ.

13:00: Λήξη τερματισμού 21.2χλμ.

13:05: Απονομές στους νικητές

Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία Καναλακίου όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η διαδρομή των αγώνων είναι ασφάλτινη.

    Σκοπός του αγώνα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την προμήθεια ενός drone για την έρευνα και διάσωση αγνοουμένων ανθρώπων. Ενώ, μέρος των χρημάτων από τις εγγραφές των δρομέων θα δοθούν για την κάλυψη εξόδων του αγώνα.

Έπαθλα-Δώρα

    Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μεταγωνιστικά σνακ αποκατάστασης, ενώ στους συμμετέχοντες των 21.2χλμ., 10.5χλμ. και 5.5χλμ. θα δοθεί και τεχνικό t-shirt του αγώνα. Έπαθλα/Μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες όλων των κατηγοριών και στους τρεις δρόμους καθώς και στα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια των παιδικών δρόμων των 700μ. & 450μ.

ΑΓΩΝΑΣ 5.5χλμ.

α) Γενική κατηγορία Ανδρών

β) Γενική κατηγορία Γυναικών

γ) 18-29 (ανδρών – γυναικών)

δ) 30-39 (ανδρών – γυναικών)

ε) 40-49 (ανδρών – γυναικών)

στ) 50-59 (ανδρών- γυναικών)

ζ) άνω των 60 (ανδρών- γυναικών)

ΑΓΩΝΑΣ 10.5χλμ.

α) Γενική κατηγορία Ανδρών

β) Γενική κατηγορία Γυναικών

γ) 18-29 (ανδρών – γυναικών)

δ) 30-39 (ανδρών – γυναικών)

ε) 40-49 (ανδρών – γυναικών)

στ) 50-59 (ανδρών- γυναικών)

ζ) άνω των 60 (ανδρών- γυναικών)

ΑΓΩΝΑΣ 21.2χλμ.

α) Γενική κατηγορία Ανδρών

β) Γενική κατηγορία Γυναικών

γ) 18-29 (ανδρών – γυναικών)

δ) 30-39 (ανδρών – γυναικών)

ε) 40-49 (ανδρών – γυναικών)

στ) 50-59 (ανδρών- γυναικών)

ζ) άνω των 60 (ανδρών- γυναικών)

Όσοι δρομείς βραβευτούν στη γενική κατηγορία δεν θα βραβευτούν επιπρόσθετα στις ηλικιακές κατηγορίες τους.

Χρονικό όριο τερματισμού:  Ο αγώνας των 21.2χλμ. έχει χρονικό όριο τερματισμού 180 λεπτά (μέχρι τη 13:00), οι αγώνες των 10.5χλμ & 5.5χλμ έχουν χρονικό όριο τερματισμού 100 λεπτά (μέχρι τις 12:30). Μετά  από αυτό το χρονικό όριο, όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Πρέβεζας.

Χρονομέτρηση του αγώνα:  Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση, στο ενδιάμεσο και στον τερματισμό του αγώνα. 

Τα αποτελέσματα θα αναρτιούνται ζωντανά μετά την έναρξη  στην ιστοσελίδα www.ftt.gr.

Κόστος συμμετοχής:

21.2χλμ: 10 ευρώ

10.5χλμ: 7 ευρώ

5.5χλμ: 7 ευρώ

700μ.& 450μ.: δωρεάν

Για τη συμμετοχή στα 700μ. & 450μ. απαιτείται εγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Δικαίωμα συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο έχουν αποκλειστικά οι αθλητές\αθλούμενοι και αθλήτριες\αθλούμενες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2006 και νωρίτερα).
Ενώ, για τους δρόμους των 10.5χλμ. και 5.5χλμ. όσοι είναι μικρότεροι των <18 ετών (γεννημένοι 2007 και αργότερα), συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής/ Η συμμετοχή αθλητών/τριών κάτω των 12 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί στους αγώνες των 10.5χλμ. και 5.5χλμ.

Στο δρόμο των 700μ. θα επιτραπεί η συμμετοχή μόνο μαθητών Δ΄,Ε΄&ΣΤ΄ Δημοτικού ενώ, για τον δρόμο των 450μ. μόνο μαθητών Α΄,Β΄&Γ΄  και θα ζητηθεί ηλεκτρονική συγκατάθεση – Υπεύθυνη Δήλωση από τον γονέα\κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους. Επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδού στους παιδικούς δρόμους. Οι συνοδοί δεν εγγράφονται και δεν χρονομετρούνται.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Ο κάθε δρομέας συμμετέχει με απόλυτη, προσωπική, δική του ευθύνη και έχει προβεί πρόσφατα στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις. Φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στην φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση θανάτου, τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχων στην διοργάνωση ή θεατής αυτής τόσο κατά την προσέλευση, διάρκεια ή κατά την αποχώρησή του από αυτή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

 Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, 23:59 ή έως ότου συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η οργανωτική επιτροπή σε όλους τους δρόμους. Η γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί εξαιρετικά μικρό αριθμό νέων συμμετοχών 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων και θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχών.

Φύλαξη ρουχισμού συμμετεχόντων – αποδυτήρια: Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος  για τη φύλαξη του ρουχισμού των συμμετεχόντων στο χώρο της εκκίνησης/τερματισμού, από όπου θα μπορείτε να τον παραλάβετε μετά το τέλος του αγώνα.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην γραμματεία για την παραλαβή του πακέτου το Σάββατο το πρωί ( 10π.μ.-12μ.μ. ) και το απόγευμα (6μ.μ.-8μ.μ.). Την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν τουλάχιστον 60΄ λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα.  Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται  και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή \αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

Θα υπάρχουν  εφτά σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό- coke) στη διαδρομή των 21χλμ., τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό) στη διαδρομή των 10.1χλμ. και ένας σταθμός ανεφοδιασμού (νερό) στα 5.1χλμ. ανά 2.500μ. περίπου. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές  θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα
μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους. Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και διάφορα ενεργειακά αποκατάστασης.

Ενημέρωση συμμετεχόντων:

Οι δρομείς της διοργάνωσης θα ενημερωθούν πλήρως για όλες τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης που θα ακολουθηθούν μέσω Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας (προσωποποιημένη ή γενική) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ  συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας :  https://eeed-kanalakiou.gr/  και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Facebook: Acheron Run  Instagram: acheron_run

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για τις ανάγκες της άρτιας και ασφαλούς διοργάνωσης των αγώνων χωρίς πρότερη ειδοποίηση.

Η συμμετοχή κάθε αθλητή\αθλήτριας στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του, όλων των όρων της προκήρυξης των αγώνων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

κ. Ευθυμίου Δήμητρα 6977403737, κ. Χαχούλη Παναγιώτα 6946625568