Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του 2ου Δημοτικού σχολείου Πάργας να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές των τάξεων Δ’ Ε’ & ΣΤ’ στις Πρώτες Βοήθειες.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου απο πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ΕΕΕΔ Καναλακίου.
Συγχαρητήρια στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου καθώς και στον σύλλογο διδασκόντων για την πρωτοβουλία τους.
👏 Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό που έδειξαν για να μάθουν πώς να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους.
Η Ε.Ε.Ε.Δ. Καναλακίου την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Σύλλογού Αμμουδιάς Σπλάντζας, πραγματοποίησε ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!!!
 
Πιστοποιημένο σεμινάριο διεξήχθει από την ΕΕΕΔ Καναλακίου σε συνεργασία με την ΕΕΕΔ Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στο δημοτικό σχολείο Μεσοποτάμου. 👏 Μετά από πρόσκληση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μεσοποτάμου κ. Χρυσόστομο Γκότση εκπαιδευτές/τριες της ΕΕΕΔ Καναλακίου και της ΕΕΕΔ Θεσ/νίκης πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) πραγματοποίησαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών καρπα με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε 35 συμπολίτες μας.
🫶 Ευχαριστούμε πολύ τον δ/ντη του δημοτικού σχολείου κ. Αθανάσιο Παππά για την παραχώρηση του κτηρίου και την φιλοξενία καθώς και τις κ.κ. Παρασκευή Βασιλείου, Παρασκευή Γκλάνου και Τόνη Σοφία για την πρωτοβουλία της δράσης.
Συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες/ουσες για την άριστη συνεργασία και τον ζήλο που επέδειξαν στην εκμάθηση των δεξιοτήτων. Πλέον βρίσκονται ανάμεσα μας ακόμα 35 πολίτες που θα βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπό μας σε μια επείγουσα ανάγκη.
 
 
Με μεγάλη χαρά αποδεχτηκαμε την πρόσκληση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακιου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στις θεματικές ενότητες: Βασική υποστήριξη ζωής, Κάρπα, αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος και αντιμετώπιση πνιγμονης από ξένο σώμα.
Εκεί μας υποδέχτηκε η
Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου με την Δημητρα Ευθυμιου και την Χαχούλη Παναγιώτα όπου με κοινό παράγοντα την εθελοντική μας αγάπη, εκπαιδεύσαμε τα παιδιά του σχολείου.
Ευχαριστούμε την Διευθύντρια Κ. Ελένη Κολιοφώτη & εκπαιδευτικούς των τάξεων, την κ. Ελευθερία Μανώλη και την κ. Χριστίνα Ντάγκα που κάνουν εξαίρετη δουλειά καθώς και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου.
Τα παιδιά οφείλουμε να ομολογήσουμε ήταν πλήρως ενημερωμένα και με διάθεση για μάθηση.
Σας ευχαριστούμε θερμά.

Η ΕΕΕΔ Καναλακίου πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε  μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων τις Δ’, Ε’ και Στ’ του 1ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου καθώς και οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών από εκπαιδευτές/μέλη της εθελοντικής ομάδας ΕΕΕΔ Καναλακίου.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συμμετείχαν στην εκπαιδευτική διαδικασία με μεγάλη προθυμία. Απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες στο πώς να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους και έλαβαν το ερέθισμα για την αξία, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.
Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό από την άλλη, έχοντας απόλυτη γνώση για την  σημαντικότητα που προσφέρουν οι γνώσεις πρώτων βοηθειών τόσο εντός του σχολείου όσο και στην καθημερινότητα τους.

Τα μέλη της ΕΕΕΔ Καναλακιου επιβραβεύουν την πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου κ.Δημήτριου Κασκάνη και εκφράζουν την ευχαρίστησή τους.

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου Δήμου Πάργας πραγματοποίησε πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών ( ΚΑΡΠΑ ΑΕΑ) την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως, καρδιακή ανακοπή, απώλεια αισθήσεων, πνιγμονή από ξένο σώμα και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και υπό την καθοδήγηση των πιστοποιημένων εκπαιδευτών της Εεεδ Καναλακίου και της Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Θεσσαλονίκης.
 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου μέλη – εκπαιδευτές της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου παρουσίασαν ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών  σε μέλη του συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Αμμουδιάς.

 

Εκπαιδευτική άσκηση στην Καστοριά παρακολούθησαν μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου του Δήμου Πάργας σε συνεργασία με το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
Η εκπαίδευση αφορούσε στις αγκυρώσεις σχοινιού, στην κατάβαση rapel και ανάβαση με αναβατήρα – ζουμάρ.
Ένα ακόμα πιστοποιημένο σεμινάριο BLS/AED ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21-11 στην αίθουσας  Δημοτικού Συμβουλίου Καναλακίου τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο για την αποφυγή της μετάδοσης της Covid-19.
Ευχαριστούμε την Ε.Ε.Ε.Δ Θεσσαλονίκης και την Ε.Ε.Ε.Δ Κέρκυρας για την άψογη συνεργασία που είχαμε.
 
Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου εκπαιδευτές της ομάδας μας παρουσίασαν πρώτες βοήθειες στους μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού της τάξης κ. Τζιμούλη Ελευθερία.

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου συμμετείχε με τρεις πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ομάδας στο εθνικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση Kids Save Lives – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 03 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου.

Στις 22 Δεκεμβρίου η Ε.Ε.Ε.Δ πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορούσε στην καρπα, στη θέση ανάνηψης και στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα στο παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελινόη.

Το τμήμα προχωρημένων ζωνών του καράτε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορούσε στην καρπα, στη θέση ανάνηψης και στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα παρουσίασε η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου καλεσμένη του δασκάλου πολεμικών τεχνών κ. Τσάτσου Παναγιώτη στο Καναλάκι.

Στις 25 Οκτωβρίου τα κορίτσια του μεγάλου τμήματος της ρυθμικής του συλλόγου Καλλιπάτειρα εκπαίδευσε η ομάδα μας. Εκπαιδεύτηκαν στην ΚΑΡΠΑ στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα και στη θέση ασφαλείας.

 

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου σε συνεργασία με την την Ε.Ε.Ε.Δ Θεσσαλονίκης διοργανώσε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ με χρήση ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομάδας μας στο Νάρκισσο.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου συμμετείχαν στην άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Αττική από την ομάδα ΕΕΕΔ Εθελοντών Αττικής στις με θέμα  Έρευνα & Διάσωση σε αστικό περιβάλλον.

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου συμμετείχε με μέλη του Σωματείο στο Σχολείο Διάσωσης που διοργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν.Πρέβεζας με έναρξη μαθημάτων τις 7 Νοεμβρίου 2018.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου σε συνεργασία με την Ε.Ε.Ε.Δ Εθελοντών Αττικής.

 

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑ.Λ Καναλακίου ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: Βασικές αρχές προστασίας από σεισμούς και φωτιές, το σεμινάριο διοργανώθηκε απο την Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου σε συνεργασία με την Ε.Ε.Ε.Δ Εθελοντών Αττικής.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου σε συνεργασία με την την Ε.Ε.Ε.Δ Θεσσαλονίκης διοργανώσε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ με χρήση ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου.

 

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 διοργανώθηκε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ με χρήση ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ  από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου Δήμου Πάργας σε συνεργασία με την ΕΕΕΠΦ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου με 43 συμμετέχοντες.

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου συμμετείχε με πιστοποιημένους  εκπαιδευτές της ομάδας στο εθνικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση Kids Save Lives – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου Πρέβεζας.

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου συμμετείχε με  τρεις πιστοποιημένους  εκπαιδευτές διασώστες στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στο πιστοποιημένο σεμινάριο BLS /AED Provider  που πραγματοποιήθηκε  από την Eeepf / Education Epirus – Kerkyraτο Σάββατο 03-02-2018 στο Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς.

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου συμμετείχε με  τρεις πιστοποιημένους  εκπαιδευτές διασώστες στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στο πιστοποιημένο σεμινάριο BLS /AED Provider  που πραγματοποιήθηκε  από την Eeepf / Education Epirus – Kerkyra το Σάββατο 27-01-2018 στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.