ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

Η  Ε.Ε.Ε.Δ Ιδρύθηκε το 2014 στο Καναλάκι είναι ένα διασωστικό, αθλητικό φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ»

Έδρα του Σωματείου ορίζεται ο Δήμος Πάργας και περιοχή δράσης όπου κρίνεται σκόπιμο.

 1. Γενικά η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης, και πνεύματος αλληλεγγύης.
 2. Η ενεργοποίηση εθελοντών, με σκοπό την συμμετοχή τους στο τοπικό και εθνικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας.
 3. Η λειτουργία ομάδων, με ενεργοποίηση τους σε θέματα πρόληψης με αντικείμενο την καταγραφή των προβλημάτων κάθε περιοχής, που μπορούν να επιταθούν σε περιόδους καταστροφών.
 4. Η καθιέρωση του θεσμού του εθελοντισμού, του εθελοντή διασώστη, η ενίσχυση της υπάρχουσας δομής διάσωσης με την εθελούσια συμμετοχή των πολιτών και η αντιμετώπιση των αναγκών στην επικράτεια.
 5. Η προσφορά βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις εκτάκτων και εθνικών αναγκών δηλ. σεισμών, αποκλεισμών (χιόνια, πλημμύρες κ.α.), πυρκαγιών, μαζικών καταστροφών ή ατυχημάτων.
 6. Η βοήθεια σε έρευνες αγνοουμένων, ιδιαίτερα σε ορεινές και θαλάσσιες περιοχές.
 7. Η προσφορά υλικού και έμψυχου δυναμικού από οποιονδήποτε ζητηθεί στα πλαίσια της διάσωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 8. Η τόνωση της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδηση και δράσης των πολιτών.
 9. Η προώθηση της κοινωνικής συμμετοχής και των πρωτοβουλιών τνων νέων, συνεργαζόμενο με φορείς και δίκτυα του εσωτερικού και του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας.
 10. Η συνεχής εκπαίδευση των μελών του σε τεχνικές διάσωσης, παροχή πρώτων βοηθειών, εξειδικευμένης βοήθειας και ό,τι άλλο θεωρείται χρήσιμο.
 11. Η υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων.
 12. Η άμεση και στενή συνεργασία με όλες τις κρατικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που μετέχουν στον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας.
 13. Ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα εθελοντισμού, διάσωσης και πρώτων βοηθειών με μαθήματα, διαλέξεις, προβολές, ημερίδες κ.α.
 14. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη καλών σχέσεων και συνεργασίας με συναφή σωματεία εντός και εκτός Ελλάδος.
 15. Η συμπαράσταση με κάθε δυνατό τρόπο στις δυσχέρειες που συναντούν τα μέλη του.
 16. Η πραγματοποίηση εκδρομών, περιηγήσεων και ειδικών αποστολών με σκοπό την επαφή και τη γνωριμία με τη φύση.
 17. Η ένταξη του σωματείου στο τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας.

Μετά από συνεδρίαση των νέων εκλεγμένων μελών της ΕΕΕΔ Καναλακίου όπως αυτά προκύψαν από την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 23-10-2021 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάργας στο Καναλάκι.

Η νέα σύσταση του Διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:

ΟΝΟΜ/ΜΟΘΕΣΗ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥΛΟΥΚΟΓΛΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΧΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΚΟΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΤΑΜΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ
ΝΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤΜΕΛΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΕΛΟΣ