Σε έρευνες για την εξαφάνιση ηλικιωμένης συμμετείχε η ΕΕΕΔ Καναλακίου στις 25-12-23 η ηλικιωμένη έπασχε από άνοια.
Σε έρευνες για την εξαφάνιση ενός ηλικιωμένου συμμετείχε η ΕΕΕΔ Καναλακίου μετά από πρόσκληση του Διοικητή του Α.Τ. Πάργας κ. Θωμά Γούλα.
Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 ενας 85χρονος άνδρας που έπασχε από άνοια εξαφανίστηκε στην περιοχή της Αγίας Κυριακής του Δήμου Πάργας.
Μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης ξεκίνησαν τις έρευνες την Τετάρτη μετά από επικοινωνία και καθοδήγηση του κ. Γούλα.
Ο ηλικιωμένος βρέθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε δύσβατη περιοχή κοντά στην οικία του σε καλή κατάσταση.
 
☑️Πρώτη αποστολή για τους πυρόπληκτους της Ρόδου από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου του Δ. Πάργας. Με τη συνεργασία του Συλλόγου Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος <ΕΛΠΙΣ> η Εθελοντική Ομάδα του Καναλακίου προχώρησε στην άμεση χορήγηση βοήθειας που περιλαμβάνει υγειονομικό υλικό και ξηρά τροφή προς άμεση χρήση από τους πυροσβέστες, τους διασώστες και τους εθελοντές που δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα στο νησί της Ρόδου.
👏 Την αποστολή συνδράμανε εκτός από την Ε.Ε.Ε.Δ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ και οι παρακάτω τοπικές επιχειρήσεις: τα φαρμακεία :
— Χρήστου Καλλώνη στο Καναλάκι και
— Σωτήρη Τάσση στη Λούτσα, τα Σούπερ μάρκετ:
— Θανάση Κοψιάρη και
— Βλάχου Σπυρίδων στο Καναλάκι και η
— πιτσαρία <Πηγαδάκι> στη Βαλανιδορράχη.

     
Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 στο Καναλάκι.
Παιδιά και γονείς, με εορταστική διάθεση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καναλακίου από όπου ξεκίνησαν βόλτα στην αγορά και τις γειτονιές.

Άλλο ένα μέρος των εργασιών, για την συντήρηση του μονοπατιού Σκάλα της Τζαβελενας-Γεφυρα του Ντάλα, υλοποιήθηκε σήμερα από μέλη της ομάδας ΕΕΕΔ Καναλακιου. Οι διαδικασία περιλάμβανε την τοποθέτηση συρματόσχοινου σε ένα επικίνδυνο τμήμα της διαδρομής ώστε οι πεζοπόροι να περνούν από το σημείο αυτό με ασφάλεια και σιγουριά.

 

Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του μονοπατιού Σκάλα Τζαβέλλαινας – Γέφυρα του Ντάλα από μέλη της ΕΕΕΔ Καναλακίου.

Συμμετοχή μελών για τον εντοπισμό ηλικιωμένης στο Κορωνόπουλο στις 22-12-2020

 

Μέλη της ομάδας στις 03-04 μετά από κάλεσμα του Προέδρου της Τ. Κ. Κορυφούλας και του Δήμου Πάργας και σε συνεργασίας με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου η ομάδα μας έστησε μια σκηνή στην ορεινή κοινότητα για έναν ηλικιωμένο συμπολίτη μας που επλήγη από την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 21-03-2020

 

Μετά από κάλεσμα της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Καναλακίου σήμερα το πρωί 25-03 στήσαμε σκηνή για τον έλεγχο πιθανών συμπτωματικών περιπτώσεων COVID-19

Στις 23-03 μετά από πρόσκληση του Δήμου Πάργας η ομάδα μας έστησε σκηνή στο Νάρκισσο για συμπολίτη μας που επλήγη από την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 21-03-2020

 

Μέλη της ομάδας στις 28-03 μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Δήμαρχο Πάργας στήσαμε σκηνή δύο σκηνές στην Άνω Σκαφιδωτή γοα συμπολίτες μας που επλήγησαν από την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 21-03-2020

Μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ συμμετείχαν στο συντονισμό και στη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμό τον 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 21-03-2020 στον Δήμο Πάργας.

 

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στην πλατεία Καναλακίου η Ε.Ε.Ε.Δ πραγματοποίησε συγκέντρωση τροφίμων για την Ι.Ε Μόνη Δουραχάνης Ιωαννίνων.

Με κεντρικό άξονα την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος την Κυριακή 7-4-2019 έγινε καθαρισμός της παραλίας Αμμουδιάς του Δήμου Πάργας

Στις 19-10 Στα πλαίσια της παγκόσμια εβδομάδας εορτασμού για την επανεκκίνηση της καρδίας η Ε.Ε.Ε.Δ διοργάνωσε στη πλατεία καναλακίου επίδειξη-ενημέρωση στην Καρπα με σύνθημα  Μάθε να σώζεις μια ΖΩΗ – έλα και ΕΣΥ.

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κας Μητροκώστα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πρέβεζας κου. Χαρίση Αναστασίου της Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Αντιπρόεδρο της Ε.Ε.Ε.Δ Καναλλακίου κας. Δήμητρας Ευθυμίου, του Προέδρου της Ε.Ε.Ε.Δ Καναλλακίου κο. Αλκιβιάδη Καραγιώτη και μέλων της Ε.Ε.Ε.Δ Θεσσαλονίκης έγινε την Κυριακή 10 Ιουνίου από μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου η επίσημη τοποθέτηση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην παραλία Βράχου – Λούτσας, δωρεά του Γιαννιώτη επιχειρηματία κου. Ι.Μπουκουβάλα.

Με κεντρικό άξονα την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος την Κυριακή 29 Απριλίου 2018  έγινε καθαρισμός της παραλίας Αλωνάκι του Δήμου Πάργας.
Ευχαριστούμε πολύ τους συμμετέχοντες εθελοντές.


Το τριήμερο  Τετάρτη  25 Ιουλίου έως Παρασκευή 27 η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου συγκέντρωσε τρόφιμα μακράς διαρκείας, μωρομάντηλα, πάνες,  είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμπολίτες μας για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας για βοήθεια στους πυροπαθείς.