ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

2nd Acheron Health Run

 Ημιμαραθωνίου (21χλμ.)

 Η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο θα γίνει από το πλακόστρωτο στην κεντρική πλατεία Καναλακίου, στο σημείο που βρίσκεται η αψίδα, την προγραμματισμένη ώρα.

  Καθόλη τη διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές με διακριτικά μπλουζάκια        της διοργάνωσης, ενώ βελάκια στην άσφαλτο και πινακίδες σήμανσης θα σας κατευθύνουν με ασφάλεια. Θα υπάρχουν οκτώ σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό, κάθε 2.500μ. και ένας σταθμός με ηλεκτρολύτη (cole).

Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε:

→ Αμέσως μετά την εκκίνηση θα στρίψετε δεξιά στην πλατεία και πάλι δεξιά ώστε να βγείτε στον κεντρικό δρόμο ( στα σημεία θα υπάρχουν εθελοντές).

→ Το…δρομικό σου ταξίδι στα μυθικά μονοπάτια του Ομήρου, μόλις αρχίζει!

→ Από το σημείο αυτό και για 2χλμ. μέχρι την νέα γέφυρα του μυθικού ποταμού Αχέροντα θα κινήστε σε ευθεία πορεία ελαφρώς κατηφορική, στα δεξιά σας διακρίνεται ο Ιερός Ναός αφιερωμένος στους Αγίους Παντελεήμονα και Δημήτριο να αναδύεται από την κοίτη του ποταμού. Λίγα μέτρα μετά και πριν περάσετε την παλιά γέφυρα του μυθικού ποταμού (στο 2,5ο χλμ.) θα συναντήσετε τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού (νερό).

 → Στη συνέχεια και για τα επόμενα 1000μ. θα κινήστε στην Τ.Κ. Καστριού (χτισμένη στα ερείπια της Αρχαίας  Πανδοσίας, μιας από τις σημαντικότερες αρχαιότερες ηπειρώτικες πόλεις, στην ακρόπολη της οποίας διενεργούνται ανασκαφές από το Πανεπιστημίο της Ιταλίας) σε δρόμο με ελαφριές ανοδικές και κατηφορικές κλίσεις.

→ Στην έξοδο του χωριού αρχίζει ευθεία πορεία για 1χλμ. έως ότου μπείτε στην Τ.Κ. Σταυροχωρίου. Περνώντας μέσα από το χωριό, στο 4,5ο χλμ. θα ανεβείτε μια απόσταση περίπου 200μ. ώσπου να περάσετε μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Σωτήρα.
500μ. μετά θα συναντήσετε τον δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού (νερό).

→ Άλλη μια ευθεία μήκους 1500μ. θα δείτε μπροστά σας καθώς συνεχίζετε στην Τ.Κ. Κορωνοπούλου.  Στη γέφυρα που θα δείτε στην έξοδο του χωριού θα στρίψετε αριστερά και έπειτα θα διανύσετε μια ευθεία μήκους 3χλμ. Σε όλη την παραπάνω διαδρομή, θα τρέχετε παράλληλα στην κοίτη του μυθικού ποταμού Κωκυτού (ο ποταμός του Θρήνου που σύμφωνα με τον Όμηρο ενώνονταν μαζί με τον Πυριφλεγέδοντα στον Αχέροντα). Στα μέσα της ευθείας  (7,5ο χλμ.) θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού (νερό).

→ Στο 10ο χλμ περνάτε πάνω από το γεφύρι του ποταμού Κωκυτού και εισέρχεστε την Τ.Κ.Θεμέλου. Λίγα μέτρα μετά, μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα βρείτε τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού με νερό.

→ Η ευθεία-ομαλή πορεία συνεχίζει για 600μ. ακόμη και λίγο πριν φτάσετε τον δεύτερο συνοικισμό έχετε την πρώτη ανηφόρα μήκους 200μ. περίπου με έντονη κλίση. Μέχρι το 11,5ο χλμ. θα συνεχίζετε να κινείστε σε πορεία με μικρές κλίσεις εναλλασσόμενές με ισώματα, υπομονή… έως ότου φτάσετε στον 5ο σταθμό ανεφοδιασμού που θα ενυδατωθείτε με ηλεκτρολύτη (cole).

 → Πλέον βρίσκεστε στην Τ.Κ. Μεσοποτάμου – χτισμένη στο λόφο της Αρχαίας πόλης Εφύρας με το σημαντικότερο και αρχαιότερο  Νεκρομαντείο της Ελλάδας – όπου στη διασταύρωση εμπρός σας θα στρίψετε αριστερά και θα ανεβείτε το λόφο από το πλακόστρωτο μήκους 300μ. που θα σας οδηγήσει στην είσοδο του Νεκρομαντείου. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει ενδιάμεση χρονομέτρηση.

→ Κατεβαίνετε πάλι το πλακόστρωτο, στρίβετε αριστερά στη διασταύρωση και συνεχίζετε μέσα από το χωριό, περνώντας την πλατεία και την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου.

→ Σε ένα χιλιόμετρο από τη διασταύρωση, λίγο πριν το τσιμεντένιο γεφύρι του μυθικού ποταμού Κωκυτού  αποχαιρετάμε στα αριστερά μας το Αρχαίο Νεκρομαντείο βλέποντας το να ξεπροβάλει από το πευκόφυτο άλσος.

→ Λίγα μέτρα μετά θα ξανασυναντηθείτε… με τον Αχέροντα και θα τρέχετε… συντροφιά του… Περνάτε τη στρατιωτική γέφυρα( Bailey), ξεδιψάτε στον σταθμό ανεφοδιασμού αμέσως μετά (προσοχή πριν και μετά τη γέφυρα στις ανωμαλίες του δρόμου) και τρέχετε μέχρι το 19ο χλμ. παράλληλα με την κοίτη του ποταμού και έχοντας στα δεξιά σας, μέρος του κάμπου του Φαναρίου. Στην πορεία θα βρείτε σταθμό ανεφοδιασμού με νερό.

→ Πλησιάζοντας το τέλος της ευθείας, προβάλει εμπρός σας η τελευταία διασταύρωση όπου στρίβετε δεξιά και έπειτα θα διανύσετε τα δύο τελευταία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Στο 20ο χλμ. θα υπάρχει ο τελευταίος σταθμός ανεφοδιασμού με νερό.

 → Πλέον, η μυστηριακή λίμνη Αχερουσία που συνέδεε τον Πάνω με τον Κάτω Κόσμο καλώς ή κακώς έχει μετατραπεί σε κάμπο, ο Αχέροντας όμως παραμένει χιλιάδες χρόνια τώρα και ποτίζει την φαναριώτικη γη. Η απαράμιλλη ομορφιά και τα ζωτικής ενέργειας νερά του σε μια διαδρομή μέσα από την γη των μύθων και της ιστορίας, προσφέρουν Ζωή στο πέρασμά τους. Σε ένα πέρασμα διαφορετικό από αυτό που έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα. Στον ημιμαραθώνιο του Αχέροντα θα κληθείς να… ζήσεις το τρέξιμο, να αναμετρήσεις τις αντοχές σου με το αέναο, να νικήσεις τις εσωτερικές σου ερινύες, να  τρέξεις…τη ΖΩΗ! Αυτός είναι ο Αγώνας της Ζωής. Αυτός είναι ο ημιμαραθώνιος του ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ… να κινήστε στο δεξιό οδόστρωμα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.

Τους τελευταίους δρομείς θα ακολουθούν αυτοκίνητα των διοργανωτών (σκούπες). 

Είσαι στο ACHERON HEALTH RUN

Τρέξε… για τη Ζωή σου!

Η εκκίνηση και για τους  δύο δρόμους θα γίνει από το πλακόστρωτο στην κεντρική πλατεία Καναλακίου, στο σημείο που βρίσκεται η αψίδα , τις προγραμματισμένες ώρες για κάθε έναν αγώνα.

Η Διαδρομή που θα ακολουθήσετε:

– στο τέλος του πλακόστρωτου θα στρίψετε αριστερά και θα συνεχίσετε ευθεία στον κεντρικό δρόμο ( στο σημείο θα υπάρχει εθελοντής).Η διαδρομή θα είναι κοινή για τα πρώτα 3χλμ. περίπου.

από την εκκίνηση έως τα 1.500μ. η πορεία είναι ανηφορική, από κει και έπειτα κατηφορίζει ελαφρώς. Στο σημείο αυτό περνάτε τη Γέφυρα του χείμαρρου Κάκαβου που καταλήγει στον Αχέροντα. Εδώ βρίσκεται και η πέτρινη βρύση            του Σκεπαστού που πηγάζει κρυστάλλινο νερό (στο σημείο θα υπάρχει εθελοντής).

Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού(νερά) βρίσκεται στα 2.500μ.

500μ. μετά θα συναντήσετε μια διακλάδωση που οι δρομείς των 5 χλμ. θα χρειαστεί να στρίψουν αριστερά για να ολοκληρώσουν την διαδρομή τους και να φτάσουν στον τερματισμό (στο σημείο θα υπάρχει εθελοντής και σήμανση). Η διαδρομή από αυτό το σημείο και μετά είναι ελαφρώς κατηφορική.  Ανά διαστήματα θα υπάρχουν εθελοντές και σημάνσεις σε διασταυρώσεις.

 στην προαναφερόμενη διασταύρωση οι δρομείς των 10χλμ. θα συνεχίσουν ευθεία προς την Τ.Κ. Ναρκίσσου. Στην είσοδο της κοινότητας στα αριστερά ,θα δείτε την εκκλησία του Αη-Θανάση           και ακριβώς απέναντι άλλη μια πέτρινη βρύση με νερό. Θα διασχίσετε τον κεντρικό δρόμο του χωριού ,κοιτώντας  ψηλά προς τα δεξιά  διακρίνονται τα χαλάσματα  από το παλιό χωριό του Ναρκίσσου .

Λίγο μετά το 5οχλμ. θα υπάρχει ο δεύτερος σταθμός ανεφοδιασμού (νερά).

 αμέσως μετά θα στρίψετε αριστερά προς την Τ.Κ. Αχερουσίας (στο σημείο θα βρίσκεται εθελοντής).
 Η πορεία από το σημείο αυτό είναι κατηφορική για περίπου 1300μ. Προσέξτε μέσα στο χωριό, δώστε προσοχή  στις διακλαδώσεις να μην μπερδευτείτε (θα υπάρχουν εθελοντές και σήμανση).

Αφού βγείτε από το χωριό θα συνεχίσετε για 1700μ. σε μια επίπεδη ευθεία που θα σας οδηγήσει στον κυκλικό κόμβο.

Εκεί θα βρείτε τον τρίτο σταθμό ανεφοδιασμού(νερά).

 τέλος, θα κινηθείτε με κατεύθυνση κυκλική και θα βγείτε στην έξοδο για Καναλάκι(θα υπάρχει εθελοντής). Η ευθεία που θα βλέπετε μπροστά σας με  μικρή ανηφορική κλίση είναι αυτή που θα σας οδηγήσει στον τερματισμό!

Όλη η πορεία του αγώνα περνάει πάνω από  την πάλαι ποτέ μυθική ΑΧΕΡΟΥΣΙΑ ΛΙΜΝΗ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ… να κινήστε στο δεξιό οδόστρωμα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Η  κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά. 

Και τους δύο δρόμους θα ακολουθούν τους τελευταίους δρομείς αυτοκίνητα των διοργανωτών (σκούπες).

               Στον τερματισμό θα πάρετε…νόστιμο δωράκι και φυσικά το συγκλονιστικό αναμνηστικό μας μετάλλιο!

 Καλό δρόμο…σε όλους σας!

Χάρτες και υψομετρικά διαδρομών: Για να δείτε τους χάρτες και τα υψομετρικά των διαδρομών 5χλμ και 10χλμ. πατήστε ΕΔΩ για τη διαδρομή των 21χλμ. πατήστε ΕΔΩ

Είσαι στο ACHERON HEALTH RUN

Τρέξε….για τη Ζωή σου!